Creative Ellie

Bébi dínó bébiknek

Egy három hónapos kisfiúnak készítettem ajándékba ezt a dínót. Azért nincs szeme, nehogy a kicsi lerághassa. Nagyobb gyerekeknek már nyugodtan varrhatunk szemet is a dínóra.

A szabásminta innen van, csak kicsit átalakítottam. Az eredeti dínónak lóg a feje. Én olyat szerettem volna ami felfelé néz.

 

 

 

Összegombostűztem a két réteget, aztán elkezdtem összevarrni őket. A farok és a hátsó láb találkozásától indultam körbe, kb a nyak felső végéig.

 

Levágtam a szalagokat, kb 14 cm egy darab. Tehetünk többet is a dínónkra, de öttel már jól mutat.

 

Félbehajtva a két réteg közé dugtam a szalagokat, egymástól nagyjából ugyanakkora távolságra és minden szalagot összevarrtam a rétegekkel. Érdemes a középsőt bevarrni először, akkor az biztos, hogy középre kerül.

 

Nem látszik túl jól a képen, de a szalagokat a háta varrásvonal fölött varrtam, és mindegyiken kb háromszor átmentem, hogy biztosan ne szakadjon ki ha a kisgyerek rángatja.

 

Aztán a nyakától a farka tetejéig is végigvarrtam. Arra már korábbi dínóknál rájöttem, hogy úgy a legjobb, ha a farka aljánál hagyunk rést a kifordításhoz és töméshez.

 

Kifordítás után:

Tömés közben:

 

A rést rejtett öltésekkel összevarrjuk és kész a cuki dínónk 🙂 Kb 25 cm hosszú és 12 cm magas, plusz a szalagok.

 

Korábbi dínóim

Lányos színben:

Tesóknak ugyanolyan készült, csak más sorrendben vannak a szalagok, illetve a fiúk monogramja is rákerült, hogy tudják melyik kié.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!